Go Back   Crotaku Forum > Rasprave > Azija

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2010, 16:09   #211
Locke
Stripping Young Lad

Locke's Avatar

Neutral 

Quote:
Originally Posted by Kalimero View Post
if I move someplace new, I like it for a while, until finally I can't stand it. This can't possibly be unique to me. Probably millions of people come to not like anyplace they can call "here."

Covjek ima problema di god dode, ne samo u Japanu, i sam za sebe kaze da je mozda tip osobe koji nigdje ne moze biti zadovoljan.
Sad mi fakat nije jasno.
Ili imas neki poremecaj s citanjem (mislim ovo bez zajebancije ili uvrede), ili ti engleski nije jaca strana, ili samo volis citati dijelove recenica koji potvrdjuju tvoje predrasude.

Gornja recenica, u cijelosti:
Quote:
In short — and maybe this is just a theory — if I move someplace new, I like it for a while, until finally I can't stand it.
Ovo je nagadjanje, pretpostavka, introspekcija, call it what you like, a ne zakljucak na temelju veceg uzorka istih dogadjaja.

Nastavak:
Quote:
This can't possibly be unique to me. Probably millions of people come to not like anyplace they can call "here."

There's a chance that I'm overreacting and/or having some mid-life crisis. Actually, my most recent physical indicates this might just be a quarter-life crisis (I am somewhat unfortunately a paragon of health). To determine whether this is the case or not, I plan to type up a list of things I don't like about Japan.
Izvlacenje stvari iz konteksta i argumentiranje na temelju toga je obicno karakteristika ljudi koji nemaju dobre argumente i pokusavaju posto poto izvrnuti cinjenice u svoju korist (primjerice kreacionisti i scijentolozi).

Lemme demonstrate:
Quote:
Kao sto je i seph rekao danas je gotovo nemoguce napraviti nesto originalno
Quote:
Sad ono sto danasnji animei manjkaju u originalnosti price i likova se u neku ruku nadoknaduje razvojem aimacije
Quote:
naravno tu gubi na svojoj kvaliteti
Zakljucak: svaki anime je neoriginalan ili lose kvalitete.

Zadnje od mene u vezi ove teme: zbilja, ali zbilja bi trebali guglati gonzo journalism. To je sam po sebi stil izvjestavanja, novinarstva, pisanja u prvom licu kroz vlastiti dozivljaj toga sto pisete. Je li to lose? Naravno da nije. Pogotovo kad je u pitanju veliki kulturoloski jaz, vjerodostojnije je citati o iskustvu te osobe nego o sterilnim pokusajima objektivnosti.

Za zakljucak, evo njegov zakljucak, jer nekako sumnjam da se ikome zapravo dalo procitati clanak do kraja prije pljuvanja:
Quote:
As usual, I'm probably over-thinking this. Maybe I'm just in the wrong country for over-thinking.
Old 05-03-2010, 16:27   #212
mugenTaichou
Hauptfuta

mugenTaichou's Avatar

Neutral 

Quote:
Originally Posted by Locke View Post

Sto se OP-a tice, covjek kaze da ima potencijala, ali da mu fali dubina i da je prilagodjen ljudima koji nisu sposobni pratiti kompliciranije radnje.

preko ovog nemogu preći. LOL. One Piecu ne treba dubina. Ionako je dovoljno epic i tu je da opusti ljude, a ne da se ljudi smaraju takozvanim ''dubokim značenjima i pričama'' *khmkhmNGE-khm khm*

što se tiče članka, najviše se slažem s sephom. sve što je rekao, na mjestu je. Taj lik cjepidlači malo, pogotovo oko pušenja. Nek dodje u Mostar, pa ću ga onda pitati.

Oda: Yes, his penis is flying too.
mugenTaichou is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 01:22   #213
Locke
Stripping Young Lad

Locke's Avatar

Neutral 

Quote:
Originally Posted by mugenTaichou View Post
preko ovog nemogu preći. LOL. One Piecu ne treba dubina. Ionako je dovoljno epic i tu je da opusti ljude, a ne da se ljudi smaraju takozvanim ''dubokim značenjima i pričama'' *khmkhmNGE-khm khm*
Sto, ne mozes prijeci preko toga da se netko drugi ne slaze s tvojim misljenjem?

Oh boy, what will we ever do?

Tbh, nisam ja to napisao, mozda ces imati vise srece objasnjavati autoru clanka univerzalni anime stav u kojemu ne postoji razilazenje u misljenjima.
Old 27-03-2010, 13:59   #214
Locke
Stripping Young Lad

Locke's Avatar

Neutral 

Diplomski rad jedne Japanke prvenstveno namijenjen Japancima (vjerojatno se ponesto originalne namjene izgubilo u prijevodu), koji bi Japancima trebao prikazati sto strancima prvo vide u Japanu kroz nekih 8 kategorija.

Na kraju je ispao zanimljiv mish-mash ousider/insider informacija, a i animacija je pristojna za izgubiti 10ak minuta.
Old 26-04-2010, 12:35   #215
Locke
Stripping Young Lad

Locke's Avatar

Neutral 

Meni treba topic za sve ove linkove koje postam...

Enivejs - uzgajanje povrca u starim mangama! (Vidio sam tamo i jednog Berserka cini mi se)
http://pinktentacle.com/2010/04/manga-farming/
Old 14-05-2010, 10:49   #216
Lostie
Kostie

Lostie's Avatar

Neutral 

ak sam fulala thread, ispricavam se...

grudnjak za uzgoj rize...

http://www.net.hr/webcafe/page/2010/05/13/0524006.html

Lostie is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Lostie For This Useful Post:
Old 31-07-2010, 00:30   #217
Locke
Stripping Young Lad

Locke's Avatar

Neutral 

Iako bi mozda bilo prikladnije ovo staviti u smijesne filmice, ovo je way too ingenious da se izgubi u moru drugih filmova.

Ukratko, say you're sorry, the japanese monty python way. I love this stuff. Ovo je samo jedan u seriji ovih filmica, humoristicnih osvrta na japanske obicaje, jedan bolji od drugoga. Treba se samo potruditi i pronaci one koji imaju engleske prijevode, ili znati japanski.

Reply
Go Back   Crotaku Forum > Rasprave > Azija

Tags
[Život]

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules